Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. VW: új elektromos autót a láthatáron
2024.07.23.
Újdonság a Volkswagentől

VW: új elektromos autót a láthatáron

Bemutatta első ID-sorozatú modelljét a VW kínai vállalata, a Volkswagen Anhui

anhui

    Bemutatta első ID-sorozatú modelljét a Volkswagen kínai vállalata, a Volkswagen Anhui. Az új ID. Unyx egy elek-tromos SUV kupé, ami nagyon hasonlít a Cupra Tavascanra, csak éppen Volkswagen-logó alatt forgalmazzák.

    A Volkswagen ID. Unyx hajtáselemei megegyeznek a konszern más MEB platformon alapuló autóival, így pl. a Cupra Tavascannal. A hátsókerék-hajtású kivitel 210 kilowatt teljesítményre képes és 77 kilowattórás akkumulá-tort kap, ami a kínai szabványok szerint 621 kilométeres hatótávolságra elegendő. Az összkerekes kiadás 250 kWt teljesítménnyel érkezik, erről más részletet még nem árultak el.

    Az autó érdekessége nem is a hajtás lesz, sokkal inkább a speciális kiegészítői – mivel a modellt Kínában, a kí-nai piac igényei szerint fejlesztették ki. Így például lesz „3D Avatar” is az autóban, ami egy mesterséges intelligen-cián alapuló, személyre szabott, interaktív asszisztens lesz. Egy autó és ember közötti interfészről van szó, ami emberi hanggal konfigurálható – írja a Volkswagen.

    Az autó ára nagyjából 26.500 eurónak megfeleltethető yüanról indul. A következő években más elektromos modellek is követik majd a VW kínai típuspalettáján – írja az electrive.com.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.