Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Végleg leáll az egykor népszerű Volkswagen gyártása Európában
2024.09.29.
Újdonság a Volkswagentől

Végleg leáll az egykor népszerű Volkswagen gyártása Európában

2026-tól két új, elektromos SUV-ra áll át a spanyolországi üzem

poloende

    A Polo, amely egykor a városi kisautók királyának számított, az elmúlt tíz év alatt megfelezte eladásait az európai piacon, ezért a Volkswagen úgy döntött, a Polo búcsúzik Európától. A modell gyártását Dél-Afrikába helyezik át, de ott sem fogják már huza-mosabb ideig készíteni.
    A spanyol pamplonai üzem közel 40 éve gyártja a Volkswagen Polókat, ez idő alatt közel 8,5 millió példány gördült le a gyártó-sorról. A vásárlói igények átalakulása – valamint a kisebb SUV-modellek, például a Volkswagen T-Cross és T-Roc térnyerése miatt – azonban az elmúlt években jelentősen csökkentek a kisautó eladásai.

    A 2024 januárja és augusztusa közötti időszakban mindössze 90 ezer darabot értékesítettek Európában, miközben tíz évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban közel 180 ezret adtak el. Pamplonában a Polo után a VW ID.2 és egy hasonló méretű Skoda gyártására áll át, míg a T-Cross és a Taigo modellek továbbra is itt készülnek majd.
    A Volkswagen Golf bezzeg hasít, a vállalat legendás típusa idén ünnepli 50. évfordulóját. A modellből eddig több mint 37 millió darabot gyártottak, és a nyolcadik generációnál tart.

    A jubileum alkalmából a VW egy frissített verzióval állt elő. A Golf Németországban továbbra is az egyik legnépszerűbb autó: tavaly novemberben 7503 darabot adtak el belőle, ezzel megszerezve az első helyet az új személyautók ranglistáján. A második helyen a Volkswagen Tiguan állt 5684 eladott autóval, míg a harmadik helyet a Polo szerezte meg 4996 darabbal, mely még egy-szer utoljára bizonyította, hogy helye van a legjobbak között.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.