Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Thomas Schäfer marad a Volkswagen élén
2024.07.16.
Újdonság a Volkswagentől

Thomas Schäfer marad a Volkswagen élén

A Volkswagen felügyelőbizottsága meghosszabbította Thomas Schäfer márkafőnök szerződését.

thomasbleibt

    A Volkswagen brand első emberének számos kihívással kell szembenéznie.Thomas Schäfer 2030-ig marad VW Csoport alapmárkájának, a Volkswagennek az élén, miután a cég felügyelőbizottsága megszavazta megbízatásá-nak meghosszabbítását. Schäfer korábbi, hároméves szerződése 2025 közepén járt volna le. Új szerződése most öt évre szól. A szakember 2022 óta vezeti a Volkswagent, azóta hatékonyságnövelő programmal próbálja csök-kenteni a költségeket.

    A 2026-ra tervezett új belépő szintű elektromos modellekkel - mint például az ID.2all - új vásárlói csoportok felé kíván nyitni a VW. Schäfer korábban a cseh leányvállalat, a Škoda vezetője volt. Schäfernek több kihívással is meg kell küzdenie: a Volkswagen ugyan még most is a legnépszerűbb márka Németországban, de például Kínában so-kat veszített a népszerűségéből, és már Európában sincs bérelt helye a Golfnak a legnépszerűbb modellek listájá-nak élén.

    Egy másik probléma az elektromobilitás. A VW sok konkurenséhez képest gyorsabban és nagyobb erőbedobás-sal vetette bele magát az elektromos autók gyártásába, emiatt problémát okozhat számára az elektromos átállás lelassulása – jegyzi meg az Automobilwoche.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.