Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Nincsenek kőbe vésve a VW akkugyártó tervei
2024.08.31.
Újdonság a Volkswagentől

Nincsenek kőbe vésve a VW akkugyártó tervei

Nem feltétlen akar 2030-ra 200 gigawattórányi akkumulátorgyártási kapacitással rendelkezni a Volkswagen

nincskőbe

    A Volkswagennek az a célja, hogy 2030-ra 200 gigawattórás akkumulátorkapacitást építsen ki, nincs kőbe vésve, és az autó-gyártó figyelemmel kíséri majd, hogyan alakul az elektromos járművek iránti kereslet – mondta a Volkswagen akkumulátoros üzletágának vezetője a FAS német lapnak.

    „Célunk reális, de nincs kőbe vésve. Az akkumulátorgyárak építése nem öncél, az ütemterv attól függ, hogyan alakul az elekt-romos autók piaca” - mondta Thomas Schmall.

    A Volkswagen 2021-ben bejelentette, hogy 2030-ra 240 gigawattóra akkumulátorkapacitást kíván felépíteni, amelyből 200 GWh-t az akkumulátorokkal foglalkozó leányvállalata, a PowerCo. gyárai fednének le, ami hat új európai üzemet jelentett volna – ám ezek közül egy nem Európában épül fel. Schmall azonban azóta többször is átértékelte ezt a célt, és függőben hagyta, hogy az autógyártó további üzemeket épít-e. A PowerCo három bejelentett üzeme – a spanyol Valenciában, az ontariói Kanadában és a német Salzgitterben – összesen akár 170 gigawattóra kapacitással rendelkezhet.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.