Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Megkongatta a vészharangot a VW vezetése...
2024.09.15.
Újdonság a Volkswagentől

Megkongatta a vészharangot a VW vezetése...

"Egy, talán két évünk van..."

vészharang

    „Egy, talán két évünk van" – megkongatta a vészharangot a Volkswagen pénzügyi vezetője Arno Antlitz pénzügyi vezető kijelen-tette, hogy egy, esetleg két évük van kilábalni a jelenleg helyzetből. A globális autópiac átalakulása miatt 500 000 példánnyal csökkenhetnek a márka eladásai.

    Úgy tűnik, súlyos veszély fenyegeti a Volkswagen jövőjét. Ezt jelzi, hogy az autógyártó óriás nemrég két gyár potenciális bezá-rásáról is beszélt, ami példátlan intézkedés lenne a vállalat történelmében. Hogy pontosan mekkora is a baj, azt Arno Antlitz pénzügyi vezető szavai helyezik igazán kontextusba.
    Antlitz a gyártó wolfsburgi központjában, Oliver Blume CEO jelenlétében kijelentette, hogy a Volkswagennek egy, esetleg két éve van, hogy kilábaljon a jelenleg helyzetből. A vezető szerint az autóipar utóbbi években tapasztalható gyors átalakulása miatt az eladásaik nem fognak visszatérni a koronavírus járvány előtti szintre. Ebben a vártnál lassabb elektromos átállás, és a VW ázsiai piacról való kiszorulása is szerepet játszik. Utóbbiról már Oliver Blume CEO beszélt, aki szerint „nem jön már több [fizetési] csekk Kínából."

    Mindez ahhoz vezet, hogy a Volkswagen évente 500 000 példánnyal kevesebb autót fog értékesíteni, ami jelentős bevételkie-sést okoz az óriásvállalat számára. Az egyetlen menekülési út a márka alapos átszervezése, és a kiadások drasztikus csökken-tése. Az emlegetett gyárbezárások utóbbi részei.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.