Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Megkezdődött a VW új, kínaiakkal közös platformjának fejlesztése
2024.07.27.
Újdonság a Volkswagentől

Megkezdődött a VW új, kínaiakkal közös platformjának fejlesztése

A kínai technológia elérhető árakat hozhat

vw_xpeng

    Megkezdődött a VW új, kínaiakkal közös platformjának fejlesztése A kínai technológia elérhető árakat hozhat, ám Európa nem kap majd az olcsó Volkswagenekből
    Már nem csak terv, hogy közös platformot fejleszt a Volkswagen és a kínai Xpeng. Létrehozták az első közös fejlesztési köz-pontokat Kínában, a munka pedig már el is kezdődött. A cél, hogy versenyképesebb áron kínálhasson autókat a német gyártó Kí-nában. Mindez azonban nem Európában igazán égető kérdés, a legnagyobb piac a német gyártó villanyautói számára ugyanis egyértelműen Kína. Ezért is vásárolt Xpeng részvényeket a Volkswagen tavaly, illetve emiatt jelentették be azt is, hogy közös mun-kába kezdenek a kínai céggel.

    A Reuters értesülései szerint már a gyakorlatban is elindult a projekt, felépültek az új, közös kutatás-fejlesztési centrumok Kíná-ban, Guangzhou és Hefei városokban.
    A két cég mérnökei ezeken a helyszíneken közösen dolgoznak az új villanyautó-platform fejlesztésén, amely hamarosan az összes kínai piacra szánt Volkswagen modell alapjául szolgál majd. Mindezt Ralf Brandstätter, a Volkswagen kínai részlegének vezetőségi tagja is megerősítette: -"2026-tól a Volkswagen márka minden egyes Kínában megjelenő villanyautója ezzel az erős és hatékony technológiával felvértezve érkezik."

    Bár az új platformra épülő modellek jelentősen olcsóbbak és modernebbek lesznek a két gyártó ígéretei szerint, Európának mindez mégis sovány vigasz. Kizárólag a kínai piacra terveznek ugyanis az új platformmal a németek, így az itteni vásárlók bizto-san nem kapnak majd a közös platformra épülő villanyautókból.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.