Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kínával tárgyalt a Volkswagen
2024.07.27.
Újdonság a Volkswagentől

Kínával tárgyalt a Volkswagen

A Volkswagen vezérigazgatója a szabad és tisztességes kereskedelemről, a globális gazdaságról és a technológiáról tárgyalt a kínai ipari és kereskedelmi miniszterekkel.

vw_china

    A Volkswagen vezérigazgatója a szabad és tisztességes kereskedelemről, a globális gazdaságról és a technológiáról tárgyalt a kínai ipari és kereskedelmi miniszterekkel.

    Oliver Blume, a Volkswagen vezérigazgatója július 19-én, pénteken a kínai kormány minisztereivel folytatott megbeszélésén az olyan technológiák, mint a mesterséges intelligencia és az autonóm vezetés alkalmazásának keretfeltételeiről, valamint a szabad és tisztességes kereskedelem fontosságáról beszélt. Blume szerint a globális gazdasági fejlődés volt az egyik központi kérdés. A nyitott piacok közötti szabad és tisztességes kereskedelem szerinte rendkívül fontos ebben a nagy kihívásokkal teli időszakban.

    Az Európai Unió és Kína feszült tárgyalásokat folytat a Kínában gyártott elektromos járművekre az Európai Bizottság által java-solt vámokról, miközben Kína más árukra is vizsgálatot indított, miközben az EU-t az intézkedések visszavonására szólította fel. A német autóipar, köztük a Volkswagen, hangosan ellenezte a vámokat, mivel megtorlástól tartanak az egyik legnagyobb piacu-kon. A minisztériumi közlemény szerint Kína üdvözölte, hogy a VW elmélyíti a Kínával való egyetértését.

    Németország és Kína a múlt hónapban szándéknyilatkozatot írt alá a határokon átnyúló adattovábbítás megvitatásának mód-járól azzal a céllal, hogy az autógyártók számára lehetővé tegyék az adatok Németországba történő továbbítását, ami vitatott kérdés az európai biztonsági aggályok és a külföldi cégekre Kínában vonatkozó korlátozások miatt – írja a Reuters.

   

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.