Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Blokkolta a Volkswagen gázturbina-üzletágának kínai felvásárlását a német kormány
2024.07.16.
Újdonság a Volkswagentől

Blokkolta a Volkswagen gázturbina-üzletágának kínai felvásárlását a német kormány

A Kínával fennálló gazdasági kapcsolatokból eredő kockázatokat szeret-nék csökkenteni

noturbine

    A német kabinet szerdán blokkolta a Volkswagen leányvállalata, a MAN Energy Solutions gázturbinarészlegének tervezett eladását egy kínai vállalatnak – mondta két kormányzati forrás a Reutersnek. A döntés része Németor-szág és az Európai Unió törekvésének, hogy csökkentsék a Kínával fennálló gazdasági kapcsolatokból eredő koc-kázatot.

    A MAN Energy Solutions tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a kormány közelebbről is vizsgálni fogja a kí-nai állami tulajdonú CSIC Longjiang GH Gas Turbine Co. (GHGT) felé tervezett eladást. Az üzletet először tavaly jú-niusban jelentették be, az ár nem került nyilvánosságra. A GHGT a kínai hajóépítő ipart domináló China State Ship-building Corporation (CSSC) tulajdona.

    A német vállalat szóvivője nem kívánt nyilatkozni. Három, az ügyet ismerő személy ugyanakkor már kedden azt mondta a Reutersnek, hogy Németország blokkolni fogja a terveket. Az egyik forrás szerint a MAN Energy Soluti-ons a blokkolt eladás következtében leállítja a gázturbinák fejlesztését és gyártását, ugyanakkor megtartja a nye-reséges turbinaszerviz-üzletágat.

   Németország gazdasági minisztériumának joga van felülvizsgálni és útját állni azoknak a tranzakcióknak, ame-lyeknek nemzetbiztonsági következményeik lehetnek.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.