Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A VW komolyan gondolja a szilárdtest-akkumulátorokat
2024.07.16.
Újdonság a Volkswagentől

A VW komolyan gondolja a szilárdtest-akkumulátorokat

Szilárdtest-akkumulátorok ipari volumenű gyártásába kezdene a Power-Co és a QuantumScape

solidbattery

    Szilárdtest-akkumulátorok ipari volumenű gyártásába kezdene a Volkswagen akkus leányvállalata, a PowerCo és a QuantumScape. A technológia komoly áttörést hozhat az elektromos autók hatótávolságának növelésében.

    A PowerCo az amerikai QuantumScape technológiájának segítségével szeretné ipari mértékben gyártani a szi-lárdtest-akkumulátorokat. A két cégnek 2018 közepe óta van közös vállalkozásuk, amelyet most az új megállapo-dás vált fel.

    A jövőbeli együttműködés magja egy nem kizárólagos licenc, amely alapján a PowerCo szilárdtestcellák nagyü-zemi gyártásába kíván belefogni. Ez azonban továbbra is a „kielégítő műszaki fejlődéstől és bizonyos jogdíjfize-téstől” függ. Ha a feltételek teljesülnek, a PowerCo akár évi 40 gigawattórát is termelhet QuantumScape technoló-giával, a termelési kapacitás megduplázásának lehetőségével.

    A QuantumScape technológiai platformja egy házon belül kifejlesztett szilárd kerámia szeparátoron alapul, a-mely lehetővé teszi a tiszta lítium-fém anódok használatát. A PowerCo szerint ez a szeparátor kulcsfontosságú „a kivételes energia- és teljesítménysűrűség, a gyors töltés és a robusztus biztonsági profil érdekében”. A Quantum-Scape és a PowerCo közösen fejlesztenek egy akkumulátorcellát, amelyet a Volkswagen Csoport járműveiben le-het használni.

    Az együttműködés következő szakaszára számítva Frank Blome lemondott a QuantumScape igazgatóságáról. Blome 2020 óta a Volkswagen Csoport által kijelölt két képviselő egyikeként dolgozik az igazgatótanácsban. A VW Csoport továbbra is a QuantumScape legnagyobb részvényese, Blome utódját pedig a következő hónapokban je-lentik be.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.