Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen új ötlettel állt elő a villanyautó-háború elkerülésére
2024.10.19.
Újdonság a Volkswagentől

A Volkswagen új ötlettel állt elő a villanyautó-háború elkerülésére

A BYD nagy nyertes lehet

vw-byd

    Az Európai Unió tagállamainak többsége ugyan támogatta a kínai elektromos autók európai importjára kivetett büntetővámot, ám sem a tárgyalások, sem az agyalás nem ért véget ennek elkerülésére.
A Volkswagen-vezér pedig új javaslattal állt elő: "Lehetővé kellene tenni a kínai autógyártóknak, hogy európai befektetésekkel ki-váltsák az importjukat sújtó büntetővámokat!" – javasolta Oliver Blume, a Volkswagen vezérigazgatója a Reuterst szerint.

    Ha az uniós tagállamok körében meghallgatásra talál az ötlet, akkor az egyik legnagyobb nyertes a BYD lehet, amely Szegeden már gőzerővel építi európai gyártóbázisát.

    Az uniós tagállamok a múlt pénteken szavaztak a büntetővámokról, amely egyes gyártók esetén 45 százalékra emelte a fize-tendő tarifát. A Tesla Kínában készült autói után a normál 10 százalékos tarifa felett csak 8 százalékot fizet és BYD-nél sem éri el a teljes vám a 30 százalékos mértéket.

    A német cégvezetőnek a délkelet-ázsiai országok, például Thaiföld kormányai adhatták az ötletet, amelyek már bevezették azt a szabályt, hogy amelyik kínai elektromosautó-gyártó cég üzemet épít náluk és ezzel munkahelyeket teremt a területükön, annak autóit nem terhelik meg plusz vámokkal.

    A Volkswagen vezére kölcsönösségre gondol a Reuters beszámolója szerint. Nevezetesen olyan megállapodásra, amelyben mindkét fél eltekint a kereskedelmi korlátozásoktól a befektetéseket végrehajtó autógyártók esetén. Ezzel erősen hazabeszél, hiszen a Volkswagennek van üzeme Kínában.
    Oliver Blume szerint azt is díjazni kellene, hogy a külföldi vállalat helyi cégekkel tevékenykedik együtt. A Volkswagen ebben is élen jár az európai autógyártók közül Kínában. Németország kormánya egyébként elsősorban az erős kínai kitettséggel rendelke-ző hazai autógyártók nyomásának engedve nemmel szavazott az európai büntetővámokra. Az Európai Bizottság nyitottnak lát-szik az új ötletekre, amit az jelez, hogy a szavazás után tovább folytatja a tárgyalásokat a kínai kereskedelmi hatóságokkal a köl-csönösen elfogadható kompromisszum keresése érdekében.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.